Az egyszerű bejelentésről

2016 január 1. napján lépett életbe a törvény, amely átalakította a legfeljebb 300 m2 alapterületű épületek engedélyeztetési folyamatát. Korábban minden lakóépület csak építési engedély birtokában épülhetett, azaz a jogszabályokban meghatározott tartalmú, – jogosult tervezők által készített – dokumentációt be kellett nyújtani a területileg illetékes építési hatósághoz, aki annak átvizsgálása után adott engedélyt a kivitelezésre.

Ez az eljárás szűnt meg – legalábbis a 300 m2 alatti lakóépületek esetében, pár gondolatban összeszedtük, hogy mindez hogyan működik a gyakorlatban.

(tovább…)

Ritter Dániel

Bemutatkozunk

Irodánk jogelődje 1993. április 1-én kezdte meg az építész tervezői tevékenységet betéti társaság cégformában. Akkoriban a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után, már 2-3 éves kivitelezői és magántervezői tapasztalattal rendelkeztem.

Az első tíz évben 1-3 fős létszámmal dolgoztunk, 2003-ban a vállalkozás Kft-vé alakult, ekkor már a jelenlegi helyen volt az irodánk.

A fő tevékenységünk a kezdetektől az építészeti tervezés, ami az évek során kiegészült pályázatírással és az energetikai tanúsítással. A tervezésen belül az akadálymentesítés és a tűzvédelem szakterületén is nagy tapasztalattal rendelkezünk. Természetesen a generáltervezési igényeknek megfelelően teljes körű és „hétpróbás” szaktervezői kapcsolatrendszerrel rendelkezünk.

Már több éve fogadunk nyári gyakorlatra egyetemistákat, illetve ez évtől két PTE-s hallgató dolgozik és tanul irodánkban a duális képzési program keretében.

Büszkeségünk egy Leica 3D Disto lézeres mérőállomás, ami pontosabb és gyorsabb munkavégzést biztosítja a meglévő épületek felmérésekor.

tgy

Timár György